Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

[post-views]
Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на отбраната Атанас Запрянов. По думите му атаката идва от Израел.

„Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран”, посочи военният министър. Според него „премереният удар от страна на Тел Авив дава възможност за деескалация на конфликта в Близкия изток”.

Целия разговор гледайте във видеото:https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=637df3a575

Запрянов отбеляза, че интересът на България е конфликтите и в Украйна, и в Близкия изток да приключат. „По никакъв начин от това действие на Израел не е застрашена военно България. Нашето разузнаване следи обстановката. Не се налага да предприемаме действия”, увери министърът на отбраната.

Атанас Запрянов коментира и войната в Украйна. По думите му забавянето на помощта за воюващата страна оказва негативно влияние на състоянието на фронта.  Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта военният министър.

„НАТО има план за защита на България. Страната ни няма противоракетна отбрана, но при евентуален конфликт ще разчита на Алианса”, каза още Запрянов.

Източник: nova.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани