Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Един убит и няколко ранени при бомбардировка на военна база в Ирак

[post-views]
Един убит и няколко ранени при бомбардировка на военна база в Ирак

Един човек бе убит, а няколко – ранени, при бомбардировка на военна база в Ирак тази нощ, предаде Франс прес, като се позова на представители на силите за сигурност.

Мишена на нападението, извършено на фона на експлозивната обстановка в региона, станала базата „Калсо“ в централната иракска провинция Бабил, използвана от коалицията от проирански милиции „Хашд аш Шааби“ (Сили за народна мобилизация), която вече е част от редовната иракска армия.

Засега не са известни много подробности около атаката. От „Хашд аш Шааби“ потвърдиха за ранени хора и нанесени материални щети при експлозия.

Въоръжените сили на САЩ казаха, че не са нанасяли удари в Ирак вчера.

„Не коментираме информация, излязла в чуждестранни медии, отговориха лаконично от израелската армия на запитването на АФП за коментар.

Агенцията отбелязва, че атаката е била извършена на фона на продължаващите дипломатически усилия за предотвратяване на регионален конфликт в Близкия изток, в момент, когато войната в ивицата Газа продължава, а напрежението между Израел и Иран доведе до размяна на удари.

Иракският премиер Мохамед Шия ас Судани междувременно е в Съединените щати, където в началото на тази седмица се срещна с президента Джо Байдън.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани