Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Брезалиева и Краснобаева с четири медала- три сребърни и един бронзов от Световната купа в Баку

[post-views]
фото : Анна Недкова

фото : Анна Недкова

Ева Брезалиева и Елвира Краснобаева спечелиха четири медала – три сребърни и един бронзов при жени индивидуално на световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Ансамбълът на България остана без отличие след като зае четвърто, пето и шесто място в надпреварата.

Ева Брезалиева се окичи със сребърно и бронзово отличие от финалите с топка и с обръч. В първия финал с обръч състезателката на Бранимира Маркова изгра много добре съчетанието си и с оценка от 34.650 точки се нареди на трето място. В този финал Краснобаева допусна грешки  и остана на седмата позиция.

На топка Брезалиева отново игра без грешка, като съдиите й отредиха второто място, а Краснобаева завърши пета. Световната шампионка от Валенсия 2023 Дария Варфоломеев от Германия взе златото и на двата уреда.

Българките останаха без класиране в призовата тройка във финала с бухалки. В този на лента обаче Краснобаева имаше успех. Възпитаничката на Светлана Юриевна, която се нареди на второто място в многобоя, успя да стъпи на стълбичката с резултат от  33.350 точки.

Така представителките ни при жени индивидуално завършиха участието си на световната купа в Баку с четири медала – три сребърни и един бронзов.

Ансамбълът на България остана без отличие на Световната купа. Момичетата на Весела Димитрова и Ясена Стойнева записаха едно четвърто, едно пето и едно шесто място в надпреварата. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, които останаха пети в многобоя, завършиха на шесто място във финала с пет обръча. Европейските шампионки направиха грешка на самия финал на композицията, което ги лиши от подиум. Шампион стана тимът на Япония , пред Италия и домакините от Азербайджан. Във финала с две топки и три ленти момичетата ни завършиха на четвърто място. Златен медал взе съставът на Япония, като в класирането следват Испания и Италия. Италианките получиха същата оценка като българския тим, но станаха трети заради по-висока стойност за изпълнение.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани