Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелският президент: Най-голямата заплаха за света е желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие

[post-views]
Израелският президент: Най-голямата заплаха за света е желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие

Израелският президент Ицхак Херцог предупреди за опасността от иранската ядрена програма, като посочи, че тя създава най-голямата заплаха за света, предаде ДПА.

„Ясно е, че най-голямата заплаха за стабилността в света е желанието на Иран да се сдобие с (атомна) бомба“, каза Херцог в интервю за германския в. „Билд“, което даде в резиденцията си в Йерусалим. Той призова „свободния свят“ за общи действия дори „и да се бие, ако е нужно“. Израелският президент предупреди, че не трябва се води политика на отстъпки към Иран.

Херцог каза, че страната му действа „отговорно“ и че се стреми към „мир и стабилност“, без да коментира петъчната атака срещу военни обекти в Ислямската република, която се приписва на Израел. „Играта на шах в световната политика“ често е свързана с „отговорно поведение и въздържане“, посочи израелският лидер. „Това направихме и ние по време на кризата“, подчерта той.

Израелският държавен глава изрази скептицизъм относно налагането на още санкции срещу Иран. „В крайна сметка не трябва да бъдем глупави или наивни“, каза Херцог. По думите му Иран работи неуморно срещу западната цивилизация и се стреми към разширяване на влиянието си в региона, като същевременно разпространява терори и омраза по целия свят. „Трябва да сме наясно с това“, каза израелският президент и допълни, че хиляди невинни цивилни в Украйна са били убити с ирански дронове.

Херцог призова всички европейци най-после да се събудят за „реалната опасност за стабилността в света“ , която представлява „империята на злото“, ръководена от Иран. Тя трябва да бъде преборена със съществуващата коалиция на НАТО, допълни израелският президент в интервюто си за в. „Билд“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани