Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Армения не планира да води война за Нагорни Карабах, заяви арменският премиер

[post-views]
Армения не планира да води война за Нагорни Карабах, заяви арменският премиер

Армения не планира да води война за Нагорни Карабах, заяви в интервю за британски медии арменският премиер Никол Пашинян, цитиран от арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС.

„Армения няма амбиции отвъд международно признатите си граници. Надяваме се, че териториалната цялост на Армения ще бъде възстановена чрез определянето на границите“, заяви Пашинян.

„Смятам, че вече сме демонстрирали искреността си с решенията, взети в процеса на определяне и очертаване на границите. Демонстрирахме искреността си с предприемането на следните стъпки: потвърдихме, че арменското правителство е готово в рамките на своята юрисдикция да пристъпи към действия, които да направят възможно да се живее в азербайджански села. Става въпрос за четири села, които в момента не са населени – Кизилхачили, Хайремли, Ашах Аскипара и Баганис Айрум“, каза той.

„Ние обаче признаваме, че в резултат на същия този процес, животът трябва да стане също толкова възможен и за хората в арменски села като Баганис, Воскепар, Киранц и Беркабер, без да нагнетяваме напрежението. Тези хора трябва да могат да живеят в домовете си, да създават семейства и да отглеждат деца, без да се притесняват за сигурността си“, допълни арменският премиер.

„Това е точката, около която правителствата на Армения и Азербайджан трябва да съумеят да превърнат теоретичната програма за мир в реалност“, заключи той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани