Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В „Държавен вестник“ е публикуван указът на президента Румен Радев за промените в служебния кабинет

[post-views]
В "Държавен вестник" е публикуван указът на президента Румен Радев за промените в служебния кабинет

В „Държавен вестник“ е публикуван указ № 119 на президента Румен Радев за промените в служебния кабинет.

В понеделник президентът Румен Радев издаде указ и назначи служебния министър-председател Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов – за служебен министър на земеделието. С указа се освобождават Стефан Димитров и Кирил Вътев съответно от постовете министър на външните работи и министър на земеделието. 

Указът за промени в състава на служебното правителство по предложенията на служебния министър-председател Димитър Главчев е издаден след разговор със служебния премиер и постъпили предложения от негова страна, информираха от прессекретариата на държавния глава. От пресслужбата на Министерския съвет съобщиха преди това за предложението от длъжността служебен министър на външните работи да бъде освободен Стефан Димитров и поста да поеме служебният премиер Главчев.

Миналата седмица служебният премиер направи две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. Даниел Митов обаче оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи, а в интервю за БНТ в петък Димитър Главчев каза, че няма намерение да предлага нов кандидат за поста. 

В петък президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев разговаряха в президентството за предложенията за промени в служебния кабинет.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани