Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В СКСО завърши базов курс за снайперисти

[post-views]
В СКСО завърши базов курс за снайперисти

Пет снайперски екипа (наблюдател и стрелец) от Специалните сили завършиха успешно курса, който им дава задължителния минимум за успешно изпълнение на поставените задачи.

Инструктор в снайперския курс от Учебния център за подготовка и бойно осигуряване споделя – „Първото и най-важно качество за снайпериста е високия интелектуален капацитет. Той трябва да е не само физически издръжлив и да има висока психическа устойчивост, но операторът, обучаващ се за снайперист, трябва да е от уникална порода, да е готов да оцелява във всякакви условия и да взема правилни решения в екстремни ситуации при изпълнение на поставените задачи.

По време на курса, оценявахме обучаемите всеки ден. След всяко проведено занятие им правехме задълбочен анализ, което помогна да осъзнаят грешките си и да ги отстранят възможно най-бързо.

Като пряк ръководител на курса, с дългогодишен опит в снайперската подготовка, с моите колеги инструктори, успяхме да предадем част от своите знания и умения на новото поколение снайперисти и мога да гарантирам, че всеки оператор, завършил този курс има необходимата основа, нужна за успешното изпълнение на поставените му задачи. Разбира се наученото в курса е само задължителния минимум, необходим за по-нататъшната подготовка на снайперистите.“

Източник: jsocom.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани