Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Националките ни в битка за шест медала днес на Европейското първенство

[post-views]
Националките ни в битка за шест медала днес на Европейското първенство

Националките ни в битка за шест медала днес на Европейското първенство
Снимка: bgboxing.org

Шест мача, шест победи и шест медала. Това е целта, която ще преследват днес боксьорките от националния ни отбор на Европейското първенство в Белград. Водени от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков те ще се качат на ринга в сръбската столица в срещи от четвъртфиналната фаза.

Началото ще постави Севда Асенова (48 кг). Двукратната европейска шампионка и световна бронзова медалистка ще открие програмата на ринг А. В 16:00 часа тя ще боксира с Анаханим Исмаилова (Азербайджан). Около 16:30 часа на ринг Б ще се качи Златислава Чуканова (50 кг). Тя ще атакува полуфинал срещу Наталия Кучевска (Полша). В седми двубой на ринг А, около 17:30 часа Венелина Поптолева (52 кг) ще срещне Зейнаб Рахимова (Азербайджан). След този мач, на ринг Б световната и 4-кратна европейска златна медалистка Станимира Петрова (54 кг) ще премери сили с Ниам Фей (Ирландия). С края на този мач се връщаме на ринг А, където третата в света и европейска вицешампионка Светлана Каменова (57 кг) ще играе с Махсати Хамзайева (Азербайджан).

Българското участие ще закрие Аслъхан Мехмедова (63 кг). Тя ще участва на ринг А във вечерната сесия, която започва от 18:45 часа. Двубоят на националката ни с Алина Крецу (Румъния) е четвърти в списъка и се очаква да стартира около 19:30 часа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани