Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Хизбула“ изстреля десетки ракети по Северен Израел

[post-views]
Ръководителят на "Хизбула" каза, че разселените жители на Северен Израел няма да могат да се върнат у дома, ако войната в Газа продължи

Ливанската шиитска групировка „Хизбула“ съобщи снощи, че е изстреляла десетки ракети по позиции на израелската армия в Северен Израел, предаде ДПА.

Ислямистката групировка заяви, че атаката ѝ е в отговор на израелския артилерийски обстрел и въздушни удари по ливански села.

Израел каза, че няма жертви и ранени негови войници при атаката. Тел Авив съобщи, че негови бойни самолети са нанесли ответни удари по района, откъдето са били изстреляни ракетите.

От началото на войната в ивицата Газа проиранската групировка „Хизбула“ изстрелва ракети, артилерийски и противотанкови снаряди от Ливан по Северен Израел.

Близо 280 бойци на „Хизбула“ са били убити при размяната на удари през израелско-ливанската граница досега. Има и няколко жертви от израелска страна.

В неделя „Хизбула“ успя да свали израелски дрон с ракета „земя-въздух“ и той се разби на ливанска територия, припомня ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани