Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шойгу: Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

[post-views]
Шойгу: Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде Ройтерс.

В изказване пред представители на отбраната Шойгу заяви също, че Русия е „разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия“ и нейните сили са спечелили инициативата по протежение на 1000-километровия фронт.

Той коментира и факта, че Вашингтон е готов да предостави на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 млрд. долара след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с далечен обсег на действие АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на САЩ твърдят, че помощта ще включва също доставки на боеприпаси и прехващачи за системите за противовъздушна отбрана.

„Пропорционално на заплахите, които представляват Съединените щати и техните съюзници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да увеличаваме производството на най-популярните оръжия и военна техника“, заяви Шойгу.

„Ще увеличим интензивността на атаките срещу логистичните центрове и базите за съхранение на западни оръжия“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани