Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Унищожаването от Украйна на самолета Ил-76 е неонацистка украинска свинска битка за фураж

[post-views]
През нощта врагът атакува Одеска област с ракети, двама души са загинали, съобщи областният управител

Унищожаването от Украйна на военнотранспортния самолет Ил-76 е резултат от вътрешната политическа борба на неонацистките елити в Киев. Това е свински бой за фураж.

ОТГОВОР

Прокремълска дезинформация за катастрофата на самолет Ил-76, използвана като възможност за пореден опит да се представи Украйна като нацистка страна.В момента се разглеждат различни обяснения за свалянето на самолета Ил-76, тъй като действителните обстоятелства все още изискват допълнително разследване и изясняване.Досега се знае, че Ил-76 е паднал в района на Короча в Белгородска област на Русия на 24 януари 2024 г. Руското министерство на отбраната бързо обвини Украйна за свалянето на самолета, твърдейки, че 65 украински военнопленници (пленници) ) са били на борда. Въпреки това нито обвиненията за украинска отговорност, нито твърденията, че украински затворници са били на самолета, не са подкрепени с факти.Въз основа на снимки и видеозаписи от мястото на катастрофата няма доказателства, че на борда на самолета е имало толкова голям брой хора. Освен това списъкът с 65 военнопленници, за които се твърди, че са били на борда на самолета, публикуван от руската пропагандистка Маргарита Симонян, включва военнопленници, които вече са били освободени при предишни размени на военнопленници.Твърдението също така се възползва от инцидента със свалянето, за да използва вековен прокремълски разказ за това, че Украйна е управлявана от нацистки елити. Митът за управляваната от нацисти Украйна е крайъгълният камък на руската дезинформация за страната от самото начало на протестите на Евромайдана през 2013-14 г., когато беше използван за дискредитиране на проевропейското народно въстание в Киев и впоследствие на по-широкия про -Западната промяна във външната политика на Украйна.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/ukraines-destruction-of-the-il-76-aircraft-is-a-neo-nazi-ukrainian-pig-fight-over-fodder/

Превод:Стоян Марков

Най-ново

Единична публикация

Избрани