Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ може да обявят още днес нови поръчки на оръжия за Украйна на стойност 6 млрд. долара, съобщи източник

[post-views]
САЩ може да обявят още днес нови поръчки на оръжия за Украйна на стойност 6 млрд. долара, съобщи източник

САЩ може да обявят още днес нови поръчки на оръжия за Украйна на стойност 6 млрд. долара, заяви американски служител, цитиран от Ройтерс.

Военният пакет може да включва радар за борба с артилерия, тактически превозни средства, ракети прехващачи „Пейтриът“, безпилотни самолети, артилерия, прецизни боеприпаси и системи за борба с дронове, каза служителят, който пожела да остане анонимен.

Информацията бе съобщена първо от изданието „Политико“.

По-рано в четвъртък представител на Пентагона заяви, цитиран от Ройтерс, че САЩ се надяват новите доставки на оръжия да помогнат на Украйна да възстанови отбраната и да преоборудва силите си, докато се възстановява от прекъсването на американската помощ. Той обаче отбеляза, че в близко бъдеще не се очаква Киев да започне широкомащабни настъпателни операции срещу руските сили.

САЩ днес ще бъдат домакин на виртуална среща на донорите на международна помощ за Украйна. Преди дни Конгресът одобри блокирания в продължение на месеци пакет от помощи за Киев в размер на 61 млрд. долара. Не след дълго правителството на президента Джо Байдън обяви, че скоро към фронтовите линии в Украйна ще бъдат изпратени артилерия, системи за ПВО и друга техника скоро на стойност 1 млрд. долара.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани