Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът Главчев: Осигуряваме максимална прозрачност при подготовката на изборите

[post-views]
Премиерът Главчев: Осигуряваме максимална прозрачност при подготовката на изборите

Максимална прозрачност на всички процеси по подготовката на предстоящите избори е водещ принцип в работата на служебния кабинет. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев, който днес присъства на публичното теглене на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за вота на 9 юни.

 „Поели сме ангажимент за честни избори и ще направим всичко в тази посока“, категоричен беше премиерът. Главчев посочи, че крайната цел е да бъде върнато доверието на българските граждани в изборния процес и в машинното гласуване и хората да бъдат сигурни, че гласът им ще бъде отчетен коректно. Според министър-председателя това е предпоставка за повишаване на изборната активност.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров също открои усилията на ръководеното от него ведомство да гарантира максимално прозрачен и открит процес по удостоверяване на машините. Министърът специално подчерта, че в процеса по удостоверяване ще участват външни за министерството експерти.

За днешното събитие бяха поканени да присъстват представители на Централната избирателна комисия, на обществения съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно представените партии.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани