Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Панагюрище тържествено ще бъде отбелязана 148-та годишнина от Априлското въстание

[post-views]
В Панагюрище тържествено ще бъде отбелязана 148-та годишнина от Априлското въстание

В Панагюрище тържествено ще бъде отбелязана 148-та годишнина от Априлското въстание, съобщиха от общината в културния календар за месец май, публикуван на официалната интернет страница на институцията.

В Панагюрище тържествено ще бъде отбелязана 148-та годишнина от Априлското въстание
Снимка: БТА

Празничната програма ще започне от 11:00 часа с шествие, което ще тръгне от Историческия музей в града и ще стигне до площад „20 април“. Шествието ще бъде водено от Духовия оркестър „Делчо Радивчев”, ще участват и членове на комитет „Традиция” с портретите на исторически личности от Четвърти революционен окръг. В 11:30 часа на площада ще се състои ритуал по издигане на Националното знаме, а от 11:45 часа ще бъде отслужен благодарствен молебен в църквата „Свето Въведение Богородично”. В 12:15 часа в Националния мемориален комплекс „Априлци” ще се състои спектакъла „На теб, Българийо свещена” по стихове на Иван Вазов с участието на артисти от Театър „Българска армия” и трио „Тенорите”. Венци и цветя пред Вечния огън ще бъдат поднесени в 13:00 часа.

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще участва в отбелязването на годишнината в Панагюрище, съобщиха от пресцентъра на парламента. Кирова ще присъства на тържествената заря-проверка на площад „20 април” в града от 20:30 часа и ще произнесе слово.

На зарята-проверка ще бъде и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. В тържеството ще участват представителни военни подразделения от четвърти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски, както и Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Честването ще започне с посрещането на главното знаме на Априлското въстание и изнасяне на гирлянд на славата. Атанас Запрянов ще приеме строя и ще поздрави военнослужещите за 148-ата годишнина от Априлската епопея.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани