Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: „Военният коридор“ на Полша, Германия и Холандия е антируска провокация

[post-views]
ДЕЗИНФО: "Военният коридор" на Полша, Германия и Холандия е антируска провокация

Подписаното от Холандия, Германия и Полша споразумение за създаване на „военен коридор“ за движение на войски е провокация на НАТО срещу Русия. Това решение показва плана на [НАТО] да премести сили и оборудване в Полша и балтийските държави много по-бързо. Тази стъпка не е направена от отбранителни причини. Русия многократно е заявявала, че няма намерение да напада или да провокира НАТО.

Повтарящ се прокремълски разказ за опитите на Запада да обкръжи Русия, войнственост на Запада и планове на Запада да атакува Русия.На 31 януари 2024 г. Полша, Германия и Холандия подписаха споразумение за създаване на „военен транспортен коридор“, позволяващ по-бързо придвижване на войски и оборудване за укрепване на източния фланг на НАТО. Този механизъм е създаден с цел укрепване на отбранителните способности на страните от НАТО на фона на мащабната руска агресия срещу Украйна.Западните лидери многократно са заявявали, че НАТО не планира да атакува Русия. Президентът на САЩ Джо Байдън, говорейки във Варшава през февруари 2023 г., се обърна към руските граждани, като ги увери, че САЩ не се стремят да унищожат или контролират Русия. Френският президент Макрон заяви през февруари 2023 г., че „Русия трябва да бъде победена, но не и смазана“.НАТО взе решение да разположи сили за засилено предно присъствие (eFP) в балтийските държави и Полша по време на срещата на върха на НАТО във Варшава през 2016 г. Целта на разполагането беше „да се демонстрира силата на трансатлантическата връзка и да се изясни, че атака срещу един съюзник ще се счита за атака срещу целия Алианс“. Решението беше след незаконното анексиране на Крим от Русия.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/the-military-corridor-of-poland-germany-and-the-netherlands-is-an-anti-russian-provocation/

Превод:Стоян Марков

Най-ново

Единична публикация

Избрани