Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Започнаха преговорите в Кайро за прекратяване на огъня в Газа

[post-views]
Започнаха преговорите в Кайро за прекратяване на огъня в Газа

Започнаха преговорите в Кайро за прекратяване на огъня в ивицата Газа и освобождаване на част от заложниците, взети от  „Хамас“ при нападението му срещу Израел на 7 октомври, предаде Ройтерс, като се позова на представител на палестинското ислямистко движение.

Делегацията на „Хамас“ пристигна днес в египетската столица от Доха, където е базирано политическото ръководство на движението. Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс също е в Кайро, за да се включи в непреките преговори, които ще бъдат водени с посредничеството на Египет и Катар.

Тахер ан Ноно, съветник на базирания в катарската столица политически лидер на „Хамас“ Исмаил Хания, каза пред Ройтерс, че срещите с посредниците са започнали, като палестинското ислямистко движение разглежда техните предложения „с пълна сериозност и отговорност“. Той обаче повтори исканията на „Хамас“ израелската армия да се изтегли от ивицата Газа и да бъде сложен край на войната – условия, които Израел вече отхвърли.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани