Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полша осъди руските кибератаки и каза, че и тя е била тяхна мишена

[post-views]
Полша осъди руските кибератаки и каза, че и тя е била тяхна мишена

Полша осъди предполагаемите кибератаки на руската хакерска група АПТ28 срещу Германия и Чехия и добави, че и тя е станала тяхна мишена, предаде Ройтерс.

Варшава изразява солидарност с Берлин и Прага в контекста на кибератаките срещу техните демократични институции и политически партии, се казва в позиция на полското външно министерство, поместена на интернет страницата на ведомството.

Вчера Германия обвини Русия, че е извършила кибератаки срещу управляващата ѝ партия и нейния отбранителен и частен аерокосмически сектор, а също и срещу други страни, и предупреди, че това няма да бъде оставено без последствия, но не разкри повече подробности.

„Полша, която също е една от мишените на атаките на АТП28, решително осъжда постоянните, недопустими и злонамерени действия, извършвани в киберпространството от руски организации“, се казва в позицията на полското министерство на външните работи.

В съобщението не се разкриват подробности за атаката.

„Изправена пред непрестанно растяща заплаха в киберпространството, Полша усилено работи за защита на критичната си инфраструктура, устойчивост и укрепване на киберотбраната си“, се допълва в изявлението.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани