Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Севернокорейският представител в ООН каза, че назначаването на нови наблюдатели на санкциите за Пхенян е обречено на провал

[post-views]
Севернокорейският представител в ООН каза, че назначаването на нови наблюдатели на санкциите за Пхенян е обречено на провал

Постоянният представител на Северна Корея при ООН Ким Сон заяви днес, че усилията на САЩ и други страни от Запада да сформират нови групи от наблюдатели на спазването на наложени на Пхенян санкции е обречено на провал, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейската държавна агенция КЦТА.

Ройтерс посочва, че думите на Ким са в отговор на съвместно изявление на САЩ и техните съюзници от тази седмица, в което се призовава да продължи работата на групата от експерти на ООН, наблюдаващи наложените санкции на Пхенян заради неговите ядрени и ракетни програми.

Ройтерс припомня, че през март Русия наложи вето на резолюция на ООН относно наблюдението на спазването на санкциите, наложени от международната организация на Северна Корея заради ядрената ѝ програма.

„Враждебните сили могат да сформират и втора, и трета експертна група в бъдеще, но с течение на времето те са обречени на самоунищожение“, заявява Ким Сон според информацията на КЦТА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани