Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

НАТО ще се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. „Република“

[post-views]
НАТО ще се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. "Република"

Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. „Република“, цитиран от Укринформ и УНИАН.

„За пръв път от началото на войната НАТО определи, по много поверителен начин и без официални изявления, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до пряка военна намеса в конфликта в Украйна“, заявява италианското издание.

Първата червена линия е намесването на трети страни, като Беларус.

Втората червена линия са военни провокации срещу балтийските страни, Полша или Молдова. Подобни провокации са възможни в период на засилено объркване, като например по време на предизборни кампании в Европа и в САЩ, отбелязва Укринформ. В същото време обаче в момента няма оперативни планове за изпращането на войски, а само оценки на възможни спешни действия в най-краен случай.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да „спре Москва“ на днешната си среща с китайския си колега Си Цзинпин, отбелязва италианското издание.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани