Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Още цивилни палестинци ще бъдат убити при израелското настъпление в град Рафах, предупреди Борел

[post-views]
Борел призова за уважение към работата на Международния наказателен съд

Израелското настъпление в град Рафах, който се намира в южната част на ивицата Газа, вероятно ще причини смъртта на още цивилни палестинци и се извършва въпреки изричните предупреждения на Европейския съюз и САЩ, заяви днес ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, цитиран от Ройтерс.

„Настъплението в град Рафах все пак започна въпреки всички молби от страна на международната общност, САЩ, страните членки на ЕС – всеки умолява (израелския премиер Бенямин Нетаняху) да не атакува“, заяви първият европейски дипломат пред представители на медиите.

„Опасявам се, че това отново ще доведе до голям брой жертви, цивилни жертви. Каквото и да казват (израелците). В Газа няма безопасни зони“, добави Борел.

Ройтерс припомня, че радикалната палестинска групировка „Хамас“ обяви вчера, че се е съгласила с предложението за споразумение за спиране на огъня в ивицата Газа, изготвено от посредниците Египет и Катар, но Израел е заявил, че условията на тази сделка не съвпадат с неговите изисквания и е продължил с ударите в Рафах, докато подготвя по-нататъшното си участие в преговори за примирие.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани