Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подслушвателни устройства бяха открити в зала, отредена за заседание на полското правителство

[post-views]
Варшава обсъжда възможността да сваля руски ракети, но решения още не са взети, обяви полското външно министерство

Полските специални служби откриха и премахнаха подслушвателни устройства в зала в град Катовице, където трябваше да се проведе заседание на полското правителство днес, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на говорителя на координатора на специалните служби.

Агенцията посочва, че Полша е разпределителен транспортен възел за военните доставки на Запада за Украйна по време на съпротивата на Киев срещу продължаващата трета година руска инвазия и съответно Варшава е с повишено внимание за всякакви признаци на шпионска дейност.

„Службата за държавна защита, в сътрудничество с Агенцията за вътрешна сигурност, засече и демонтира устройства, които биха могли да се използват за подслушване в залата, където днес бе насрочено заседание на Министерски съвет в Катовице“, написа в социалната платформа „Екс“ Яцек Добжински. „Службите продължават с дейностите си по случая“, добави той.

Вчера Варшава обяви, че проверява дали полски съдия, който е имал достъп до класифицирана информация и е поискал политическо убежище в Беларус, е извършвал шпионаж, припомни Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани