Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната

[post-views]
Британското правителство разширява плана за изпращане на мигранти в Руанда

Великобритания заяви днес, че ще изгони руския аташе по отбраната, ще отнеме дипломатическия статут на някои имоти и ще ограничи срока на валидност на дипломатическите визи, предаде Ройтерс.

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли каза, че решението е в отговор на злонамерена дейност от Русия на територията на Обединеното кралство и Европа.

През април британски гражданин беше обвинен в предполагаема враждебна дейност срещу държавата с цел да се облагодетелства Русия, включително организирани палежи на търговски имоти, свързани с Украйна, припомня Ройтерс.

„Ще изгоним руския аташе по отбраната, който е недеклариран служител на военното разузнаване“, каза пред парламента Клевърли.

„Ще отнемем дипломатическия статут на няколко недвижими имота във Великобритания, които са свързани с Русия. Ще наложим нови ограничения на руските дипломатически визи, включително срока, за който руски дипломати могат да пребивават в Обединеното кралство“, заяви вътрешният министър.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза, че Русия ще даде „подходящ отговор“ на британското решение да изгони руския аташе по отбраната от страната, съобщи руската информационна агенция РИА, цитирана от Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани