Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Южна Газа е останало гориво за оказване на здравни услуги само за още три дни, предупреди СЗО

[post-views]
В Южна Газа е останало гориво за оказване на здравни услуги само за още три дни, предупреди СЗО

В южната част от ивицата Газа е останало гориво за оказване на здравни услуги само за още три дни, предупреди Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Ройтерс.

Стотици хиляди палестинци потърсиха убежище от боевете в Северна Газа в южната част от крайбрежната територия. Израел заплаши, че ще предприеме голяма офанзива в Рафах, където според него се укриват хиляди бойци на „Хамас“, като предните части на израелската армия вече са стигнали до предградията на южния град.

СЗО съобщи, че доставките на гориво за района са били спрени вчера. Една от трите болници в Рафах – „Абу Юсеф ан Наджар“, вече не функционира. Част от оборудването ѝ е преместено в полеви болници.

„СЗО премести някои медицински консумативи в складове и болници, но без да постъпва допълнителна помощ за Газа, не можем да продължим животоспасяващата си подкрепа за болниците“, каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Той добави, че служители на организацията ще останат в района, за да оказват здравни услуги.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани