Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Граничният пункт „Керем Шалом“ отново е бил подложен на ракетен обстрел, съобщи израелската армия и обвини „Хамас“

[post-views]
Граничният пункт "Керем Шалом" отново е бил подложен на ракетен обстрел, съобщи израелската армия и обвини "Хамас"

Контролно-пропускателният пункт „Керем Шалом“ на границата между Израел и ивицата Газа отново е бил подложен на ракетен обстрел вчера – три дни след като четирима израелски войници бяха убити при подобна атака, отговорност за която пое „Хамас“, съобщи израелската армия, цитирана от Франс прес.

Един израелски военен е бил леко ранен при новото нападение, извършено малко след като ГКПП „Керем Шалом“ отново бе отворен. Израелската армия обвини палестинското ислямистко движение за обстрела, който възпрепятства нормалното функциониране на граничния пункт.

Междувременно тя съобщи още, че е убила високопоставен представител на военноморските сили на „Хамас“, отговорен според нея за няколко атаки.

Мохамед Ахмед Али е командвал военноморските сили на групировката в град Газа. Той е бил убит при израелски въздушен удар вчера.

До момента няма коментар от страна на „Хамас“.

За сметка на това високопоставен представител на палестинското ислямистко движение заяви, че позицията му да приеме споразумението за прекратяване на огъня остава непоколебима, предаде Ройтерс.

Иззат ар Ришек, който е член на политическото бюро на „Хамас“, направи това изявление рано днес, докато делегации на групировката, Израел, САЩ и Катар са се събрали в Кайро в опит да постигнат сделка.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани