Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България ще бъде домакин на 16-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024”

[post-views]
България ще бъде домакин на 16-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024”

България ще бъде домакин на 16-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024”, което ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г. в Международен панаир Пловдив.

Изложбата се провежда под мотото „Отбрана, антитероризъм и сигурност“. Тематичните направления на изложението ще бъдат с акцент върху технологичните постижения в областта на киберсигурността, автономните системи за наблюдение, информация и реагиране, изкуствения интелект, наблюдение на социалните мрежи и анализ на информацията в тях, стратегическите комуникации, граничната сигурност, идентификация и управление на биометрични данни, борба с природни бедствия и аварии и защита на гражданското население, както и образователни продукти в предметната област.

Вниманието на изложителите ще бъде насочено към възможностите за участие в основните проекти за модернизация на Въоръжените сили на Република България.

Международното изложение „Хемус 2024” се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията. Основен организатор е фондация „Хемус – 95“ с председател на Управителния съвет контраадмирал (о. р.) д-р Николай Николов.

Провеждането на изложбата ще бъде съпътствано от Дванадесета международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, Индустриалния форум, демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“, статичен и динамичен показ, както и демонстрационни мероприятия на видовете въоръжени сили.

Очаква се в „Хемус 2024“ да вземат участие повече от 100 български и чуждестранни фирми и организации от над 20 държави, както и общата изложена площ да надхвърли 5000 кв.м.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани