Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Въоръженото крило на „Хамас“ разпространи видео, на което се вижда израелски заложник

[post-views]
Хамас

Въоръженото крило на палестинската ислямистка групировка „Хамас“ разпространи днес в комуникационното приложение „Телеграм“ видео, на което се вижда израелски заложник, който е държан в ивицата Газа от атаката на 7 октомври, предаде Франс прес.

На кадрите, които продължават около десет секунди и за които не е ясно кога са заснети, се вижда мъж, който изглежда измъчен и с подуто око. Той произнася името си. Изправен е пред облицована с бели плочки стена, като помещението, в което се намира, изглежда затъмнено.

Към видеото са прикачени надписи на арабски и иврит, които гласят „Времето изтича“ и „Вашето правителство лъже“.

АФП отбелязва, че видеото е разпространено на 218-ия ден от войната и в момент, в който непреките преговори между Израел и „Хамас“ за спиране на огъня в ивицата Газа продължават, след като делегациите на страните посредници (Египет, Катар и САЩ) напуснаха в четвъртък Кайро, без да успеят да договорят нещо.

Видеото бе разпространено точно преди 14 май – датата, на която е обявено създаването на Държавата Израел през 1948 г.

Израел предприе военната си операция в ивицата Газа след безпрецедентната атака на „Хамас“ срещу еврейската държава на 7 октомври миналата година. Бойци на „Хамас“ убиха над 1170 души и взеха над 250 заложници, които бяха откарани в ивицата Газа. От тези над 250 заложници 128 са все още в Газа, като се смята, че 36 от тях вече не са сред живите.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани