Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ким Чен-ун е инспектирал артилерийска оръжейна система и е присъствал на пробна стрелба

[post-views]
Ким Чен-ун е инспектирал артилерийска оръжейна система и е присъствал на пробна стрелба

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е инспектирал артилерийска оръжейна система и е присъствал на пробна стрелба, предаде севернокорейската агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

В информацията на медията се казва, че Ким се е запознал с технически обновената версия на 240-милиметровата система за залпов огън и е наблюдавал пробна стрелба с управляеми снаряди, предназначени за многоцелеви ракетни установки, произведени в различни национални отбранителни

промишлени предприятия.

„Осъвременената многоцелева ракетна установка с висока мобилност и концентрация на огъня разполага с автоматичен комбиниран контрол на огневата система и ще бъде разположена в частите на Корейската народна армия като заместващо оборудване от 2024 г. до 2026 г.“, казва КЦТА и добавя, че скоро ще бъде направена „значителна промяна“ в увеличаването на артилерийската боеспособност на армията на Севера.

Миналия месец Ким инспектира тестовата стрелба на 240-милиметрови многоцелеви ракетни установки и заяви, че тези системи за многократно изстрелване ще „доведат до стратегическа промяна в укрепването на артилерийските способности на Северна Корея.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани