Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мемоарите на Меркел, озаглавени „Свобода“, ще излязат през ноември

[post-views]
Мемоарите на Меркел, озаглавени "Свобода", ще излязат през ноември

Мемоарите на бившия германски канцлер Ангела Меркел „Свобода. Мемоари 1954 – 2021“ ще излязат от печат в края на месец ноември, съобщи издателят ѝ, цитиран от ДПА.

Меркел, която беше начело на Християндемократическия съюз, устоя на множество кризи по време на управлението си, включително наплива на мигранти в Европа през 2015 г. и пандемията от КОВИД-19.

Бившият канцлер е написала книгата в съавторство с дългогодишния си политически съветник Беате Бауман.

Според издателската къща „Кипенхойер и Вич“ в книгата ще се разказва за живота на Меркел в две германски държави – 35 години в комунистическата Източна Германия и 35 години в обединена Германия.

Меркел, която е родена в Хамбург през 1954 г., но скоро след това се премества с родителите си в Източна Германия, обясни, че цял живот я занимава въпросът за свободата – както в политиката, така и в личния ѝ живот.

„Без демокрация няма свобода, няма конституционна държава, няма защита на правата на човека“, каза Меркел и добави, че за нея свободата означава „да не спираш да се учиш, да не стоиш на едно място, а да можеш да продължиш напред дори и когато излезеш от политиката“.

Книгата ще излезе в трийсет държави по целия свят, съобщи издателската къща.

Ангела Меркел беше начело на най-голямата европейска икономика в периода от 2005 г. до 2021 г. Тя беше първата жена канцлер на страната, припомня ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани