Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тежка обстановка в Харковското направление

[post-views]
Русия нападна Запорожка област 342 пъти през изминалото денонощие, съобщи Укринформ

Според украински военни руските войски имат тактически успех в района на град Волчанск, съобщава Руската служба на Би Би Си. Генаралният щаб на Украйна обаче твърди, че руските войски са загубили повече от 100 души, убити само за един ден.

Украинските военни водят отбранителни действия и използват дронове за разузнаване и нанасяне на целеви удари.

„Разполагането на резерви продължава да стабилизира ситуацията. При определяне на задачите пред войските един от основните приоритети е запазването на живота на нашите войници“, утоняват от Генералния щаб на Украйна.

Припомняме, че Волчанск и всички точки на северния граничен район на Харковска област са под вражески обстрел почти денонощно.

Главнокомандващият Олександър Сирски също определя ситуацията в Харковска област като „съществено обострена“, но уверява, че украинските войски знаят плановете на врага и реагират гъвкаво на действията му.

„Противникът продължава да навлиза в дълбочина на нашата територия. Нашите войници отблъснаха 13 вражески атаки в посока Купянск. Основната задача е стабилизирането на фронтовата линия“, каза Олег Синегубов от Харковската областна военна администрация

Обстерлът по мирното население и гражданската инфраструктура продължава, увеличава се броят на масираните артилерийски и въздушни удари.

Най-ново

Единична публикация

Избрани