Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байдън и Тръмп ще участват на 27 юни в дебат по Си Ен Ен

[post-views]
Президентът на САЩ произнесе реч пред кадетите, завършващи военната академия "Уест Пойнт"

Президентът на САЩ Джо Байдън и съперникът му от Републиканската партия Доналд Тръмп вчера приеха поканата на телевизия Си Ен Ен да се изправят един срещу друг на първия предизборен дебат на 27 юни, предаде Ройтерс.

„Както казахте: навсякъде, по всяко време, на всяко място“, заяви Байдън в социалните медии и за първи път изложи условията си да участва заедно с бившия президент по национална телевизия.

Тръмп заяви, че Байдън е най-лошия участник дебат, с който се е сблъсквал „Готов съм и имам желание да дебатирам с мошеника Джо на двете предложени дати през юни и септември“, написа бившият държавен глава в социалните мрежи.

От Си Ен Ен уточниха, че дебатът ще се проведе н студиото им в Атланта, Джорджия без публика, а водещият ще бъде определен по-късно. Очаква се в щата Джорджия президентските избори да бъдат особено оспорвани.

Двамата кандидати приеха и поканата на телевизия Ей Би Си за втори дебат на 10 септември, а отделен дебат между кандидатите за вицепрезидент ще се състои през юли, след националната конференция на републиканците.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани