Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ботев Пловдив спечели Купата на България за четвърти път в историята си след победа над Лудогорец

[post-views]
Ботев Пловдив спечели Купата на България за четвърти път в историята си след победа над Лудогорец

Ботев Пловдив спечели Купата на България по футбол за четвърти път в историята си след зрелищен финал с Лудогорец. С успеха „канарчетата“ си гарантираха участие в турнира Лига Европа :

Ботев Пловдив спечели Купата на България след като на финала надигра шампиона Лудогорец с 3:2 и зарадва хилядите своите привърженици на Националния стадион „Васил Левски“. С успеха „канарчетата“ си гарантираха участие в турнира Лига Европа. Двубоят започна обещаващо с два ранни гола в двете врати. Ботев поведе в 4-та минута след като Антоан Конте отбеляза първото си попадение с екипа на Ботев. Само четири минути по-късно резултатът беше изравнен чрез гол на Квадво Дуа. Пловдивчани отново поведоха в самия край на първата част, след като Мартин Секулич прати топката в мрежата. Вратарят Дамян Христов закъсня да скъси ъгъла, а след изстрела на Секулич двамата се сблъскаха и стражът трябваше да получи лекарска помощ, но не успя да продължи и на почивката бе заменен от 20-годишния дебютант Пламен Пепеляшев. През втората част в 58-та минута Уме Емануел направи резултата 3:1 в полза на Ботев.

Разградчани се върнаха в мача в 71-та минута с попадение на Руан Круз. В добавеното време реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа за „орлите“ за нарушение на Антоан Конте в наказателното поле, но от бялата точка Круз стреля над вратата и отприщи жълто-черната радост. Краен резултат 3:2 за Ботев срещу Лудогорец и класиране на финал на пловдивчани в турнира за Купата на България.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани