Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинските войски водят боеве срещу руските сили в северната част на граничния град Вовчанск в Харковска област

[post-views]
Украинските войски водят боеве срещу руските сили в северната част на граничния град Вовчанск в Харковска област

Украйна съобщи днес, че войските ѝ водят боеве с руските сили в северните райони на Вовчанск, Харковска област, а нашествениците не са успели да проникнат по-навътре в граничния град, предаде Ройтерс.

Превземането на Вовчанск, на 5 километра от граница, би било най-голямата победа за Русия, откакто нейни войски нахлуха в района в петък, като отвори нов фронт и принуди силите на Киев да поискат подкрепления.

„Плановете на врага да проникне по-навътре в град Вовчанск и да го превземе бяха осуетени“, се казва в изявление на украинския генерален щаб.

Според него ситуацията във Вовчанск е под контрол, а отбранителните действия са принудили руските части да намалят темпото на настъплението си в северната част на Харковска област.

Военният говорител Назар Волошин каза, че украинските войски са се съсредоточили върху опитите да попречат на руските сили да се укрепят в северната част на района.

„Нашите части… откриват отделни вражески части, разположението на артилерийските им установки, и нанасят поражения, за да попречат на противника да натрупа сили и техника в северната част на град Вовчанск“, каза Волошин в коментар по телевизията.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани