Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Балкан елиминира Черноморец  и отново е на финал в НБЛ

[post-views]
Балкан елиминира Черноморец  и отново е на финал в НБЛ

Отборът на Балкан се класира за финала в Националната баскетболна лига за мъже за трета поредна година. Актуалните шампиони в първенството елиминираха Черноморец с три на една победи, след като спечелиха четвъртия мач от серията с 94:78 в своята зала „Арена Ботевград“

Балкан Ботевград ще се опита да спечели шампионската титла за трета поредна година, като съперникът им на финала ще бъде определен в петък, когато в решителен пети мач един срещу друг се изправят Рилски спортист и Спартак Плевен. Изключително грозни сцени се разиграха в залата при оставащи 1:28 минути до края на мача. Стигна се до разправии между феновете на Балкан и президента на Черноморец Васил Стоянов, като президентът на Балкан Сашо Везенков и охраната на залата се наложи да се намесят, за да успокоят страстите и да спрат налитането на бой от страна на привържениците на домакините. След края на мача пък домакинските фенове се нахвърлиха срещу Шон Смит, като с помощта на неговите съотборници той бе изведен от залата. Балкан обаче удържа преднината си до финалната сирена и спечели мача с 94-78.

Майкъл Диксън отново изригна за победителите с невероятните 36 точки и 5 асистенции. Димитър Димитров добави 26 точки и 8 борби. За Черноморец Травис МакКонико приключи с 25 точки, а Шон Смит реализира 18 точки и 8 борби.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани