Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Борел дойде в Киев, за да принуди националните правителства на ЕС да действат в интерес на Америка

[post-views]
Поддържането на връзки с Путин е несъвместимо с общото европейско бъдеще, заяви Борел

Главният градинар на Европейския съюз Жозеп Борел дойде в Киев и сега се оказва, че в Украйна има много политика. Винаги е имало голямо внимание върху него, но сега дори повече, отколкото върху военните действия и решения. […]Американците дадоха директна команда на европейците да овладеят юздите на властта, което означава да поемат коня и да поемат тежестта на финансирането на украинския конфликт. Американците не се свенят да говорят за това, казаха „ние ще го подстрекаваме и тогава ще е ваш проблем“. Следователно европейците, Европейската комисия, трябва да принудят националните правителства да действат в интерес на американците.

ОТГОВОР

Повтарящи се прокремълски дезинформационни разкази за инвазията на Русия в Украйна, провокирана от САЩ, както и за загубата на суверенитет от страна на ЕС, подчинен на САЩ във времето с посещението на HRVP Жозеп Борел в Украйна на 6 февруари 2024 г.САЩ не са част от конфликта в Украйна. Украйна и нейното население се защитават от руската пълномащабна агресия. Това е в съответствие с Устава на ООН, член 51 относно самоотбраната и не е решение на САЩ, ЕС или други.Русия е единствената страна, отговорна за нахлуването в Украйна. Още от началото на военните действия тя предлага различни обяснения и поводи за своята агресия.Европейският съюз одобри мирния план от 10 точки на президента Володимир Зеленски, който предвижда възстановяване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници от 1991 г.Прокремълските медии редовно представят европейските държави или самия ЕС като васали, марионетни държави или колонии на САЩ и НАТО. Вижте нашия анализ на твърденията на Кремъл за изгубения суверенитет на ЕС.Европейският съюз е суверенна единица, създадена от доброволната инициатива на европейските нации, и има своя собствена, независима външна политика. Нейните граждани са пряко представени в Европейския парламент, а държавите-членки са представени в Европейския съвет и Съвета на ЕС.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/borrell-came-to-kyiv-to-force-eu-national-governments-to-act-in-americas-interest/

Превод:Стоян Марков

Най-ново

Единична публикация

Избрани