Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Австралия наложи санкции на компании, свързани със севернокорейските оръжейни доставки за Русия

[post-views]
Австралия предупреди за появата на зловредни уебсайтове след глобалния ИТ срив

Австралия наложи днес финансови санкции на шест юридически лица, свързани с оръжейните доставки от Северна Корея за Русия, предаде ДПА.

Австралийската министърка на външните работи Пени Уонг заяви, че продължаващите прехвърляния на оръжие от Пхенян на Москва са „груби нарушения“ на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

„Австралия осъжда – във възможно най-голяма степен – незаконния износ на Северна Корея и употребата от страна на Русия на севернокорейски балистични ракети в помощ на руската пълномащабна инвазия в Украйна“, каза Уонг в изявление. „Това увеличава страданието на украинския народ, подпомага незаконната и неморална война на Русия и подкопава световните ограничения за износа“, заяви още австралийската министърка.

Уонг допълни, че задълбочаващото се сътрудничество между Северна Корея и Русия има „тежки последствия за сигурността“ в Европа, на Корейския полуостров и в Индо-тихоокеанския регион.

„Съвместно с партньорите ни призоваваме Северна Корея да се ангажира с конструктивен диалог и да се ориентира към постоянен мир и стабилност на Корейския полуостров“, заяви Уонг, която потвърди неотклонната подкрепа за Украйна от страна на Австралия.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани