Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Въздушната тревога, обявена в град Харков, е била в сила над 16 часа и половина, съобщи украинска телевизия

[post-views]
Русия засили нападенията си срещу Украйна по време на мирната конференция в Швейцария

Продължителна въздушна тревога, обявена в голямата част от Харковска област в Североизточна Украйна рано тази сутрин беше отменена, след като  представители на местните власти съобщиха за удари, нанесени от руски дронове и предупреждение за ракетна опасност в град Харков, предаде Ройтерс.

Обществената телевизия „Суспилне“ съобщи, че въздушната тревога в града е била в сила над 16 часа и половина, най-продължителната от началото на инвазията на Русия в Украйна през февруари 2022 г.

Областният управител Олег Синехубов заяви, че най-малко пет дрона са нанесли удари по Харков, втория по големина град в Украйна.

Кметът на Харков Игор Терехов обяви, че е бил поразен Основянски район в града, при което е причинен пожар. За момента няма данни за жертви или щети.

В последните седмици Харков, вторият по големина град в Украйна, често е мишена на руски атаки. Миналата седмица руски войски навлязоха в северните части на Харковска област и край редица села в близост до руската граница се водят сражения. „Суспилне“ съобщи, че в районите, засегнати от тази атака, въздушната тревога се запазва.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани