Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Силни бури взеха най-малко 4 жертви в град Хюстън, оставиха хиляди домакинства без ток и създават опасност от торнадо

[post-views]
Силни бури

Най-малко четирима души загинаха при силни гръмотевични бури в град Хюстън, щата Тексас, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти.

Бурите изпочупиха прозорци на високи сгради, повалиха дървета и оставиха без електричество близо 900 000 домакинства, служби и магазини в района на Хюстън, след като югоизточната част на Тексас бе връхлетяна от такава стихия за втори път този месец.

Предупреждения за внезапни наводнения и силни гръмотевични бури бяха издадени вчера за множество окръзи, като за вечерта се очакваха възможни разрушителни ветрове и дори торнада, както съобщи Националната метеорологична служба в Хюстън.

„Потърсете подслон още сега, ако сте на пътя на бурята. Насочете се към най-ниския етаж!“, предупреди службата в социалната мрежа „Екс“.

Улиците са наводнени, а в целия район има съборени дървета и електропроводи. Местна телевизия показа кадри на изпочупени прозорци на офис сграда в центъра на Хюстън и стъкла, пръснати по улицата.

Градските власти призоваха жителите да не се движат по пътищата, тъй като много от тях са непроходими, а светофарите не работят.

Заради лошото време бяха прекратени полетите на двете големи летища в Хюстън. На Междуконтинентално летище „Джордж Буш“ бяха регистрирани постоянни ветрове със скорост над 96 км/ч.

По данни на сайта poweroutage.us над 870 000 потребители са били без електричество в окръг Харис, (където е и Хюстън), и в околностите му. В окръга живеят над 4,7 млн. души.

Отменени са днешните учебни занятия.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани