Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гаранциите за сигурност, които Москва обсъди със Запада през 2021 г., сега не са актуални, заяви руският заместник външен министър

[post-views]
Рябков: Русия не изключва възможността да разположи ядрени ракети в отговор на планираното от САЩ разполагане на оръжия в Германия

Гаранциите за сигурност, които Русия е обсъдила със страните от Запада през 2021 г., сега не са актуални, заяви днес заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, предаде Ройтерс.

„Мисля, че работата по оформянето на някакви гаранции за сигурност във вид на споразумение, за което разговаряхме през 2021 г., сега не е актуална. Степенуването на нашите приоритети, включително и гарантирането на собствената ни безопасност и създаването на по-устойчива рамка на тези усилия, напълно се измени“, каза той.

На 17 декември 2021 г. министерството на външните работи на Русия разпространи проектодоговор със САЩ за гаранции за сигурност, както и споразумение за мерките по осигуряване на безопасността на Русия и страните членки на НАТО, припомня ТАСС.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани