Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските сили съобщиха, че са убили командир на палестинската групировка „Ислямски джихад“ близо до Рафах

[post-views]
Израелски танкове навлязоха дълбоко в град Рафах и принудиха хората отново да бягат, съобщиха местни жители

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че при въздушни удари е бил убит командир на палестинската терористична групировка „Ислямски джихад“, за когото се твърди, че е ръководел логистиката на проиранската милиция в граничния град Рафах, предаде ДПА.

Нападението е извършено източно от Рафах, съобщи израелската армия, като уточни, че ЦАХАЛ продължават операциите си в разположения в южната част на ивицата Газа град, както и в централната и северната част на анклава с цел ликвидирането на палестинската въоръжена групировка „Хамас“.

При въздушните удари израелските войски са унищожили и оръжейни складове и ракетни позиции на ислямистката групировка, съобщи ЦАХАЛ.

Ожесточени боеве се водят от дни в бежанския лагер в град Джабалия, в северната част на ивицата Газа.

Израелски войници са убили няколко бойци при сблъсъци през последното денонощие, съобщиха тази сутрин военните. Унищожени са били и няколко тунелни шахти и една ракетна позиция.

Близо до т. нар. Коридор „Незарим“, преминаващ приблизително по средата от източната до западната част на ивицата Газа, израелските войници са се сблъскали с бойци, въоръжени с ръчни гранатомети. Според изявлението на ЦАХАЛ израелски дрон е ликвидирал врага.

Информацията не може да бъде проверена чрез независим източник. Коридорът „Незарим“ е под контрола на израелските военни, отбелязва ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани