Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Украйна днес влезе в сила законът за мобилизацията

[post-views]
Украинските въоръжени сили назначиха командир на силите за безпилотни системи

В Украйна днес влезе в сила оспорваният закон за мобилизацията, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това става в момент, когато Киев се опитва да увеличи числеността на украинските военнослужещи, след като Русия започна нова офанзива, която според анализатори може да приближи руските сили към втория по големина град в Украйна.

Законът, който беше смекчен в сравнение с първоначалния му проект, ще улесни идентифицирането на всеки наборник в страната. Той предвижда и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи.

Законодателите се бавиха месеци наред и приеха закона едва в средата на април, седмица след като Украйна понижи възрастта за мъжете, които могат да бъдат призовани за военна служба, от 27 на 25 години.

Мерките отразяват нарастващото напрежение след повече от две години война с Русия върху украинските сили, които се опитват да удържат фронтовата линия в боеве, изтощаващи техните редици и изпразващи складовете на страната за оръжия и боеприпаси, отбелязва АП.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани