Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Инцидент е станал с хеликоптера на президента на Иран, съобщават ирански медии

[post-views]
След смъртта на иранския президент Раиси на преден план излизат предстоящите избори за негов наследник

Инцидент е станал с иранския президентски  хеликоптер и има неяснота относно съдбата на иранския президент Ебрахим Раиси, съобщават ирански медии, цитирани от Франс прес.

Според медиите Раиси може да е бил един от пътниците на хеликоптера, претърпял инцидент в северозападната част на страната.

„Някои непотвърдени информации навеждат мисълта, че хеликоптерът, с който е пътувал президентът Раиси, е претърпял инцидент в провинция Източен Азербайджан“, заяви държавната телевизия, допълвайки, че в ход са операции за локализиране на машината, докато метеорологичните условия остават лоши.

Агениция ИРНА  след това съобщи, че Раиси, както и министърът на външните работи на Иран Хосеин Амир Абдолахиан са били сред пътниците на хеликоптера. Раиси посети днес провинция Източен Азербайджан, където откри язовирна стена заедно с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Язовирната стена е на границата на двете държави.

Държавната телевизия на Иран посочва, че гъста мъгла прави издирването на машината трудно в този планински район, предаде Франс прес. Раиси е пътувал с конвой от три хеликоптера, допълва Ройтерс, като се позовава също на иранската държавна телевизия.

А иранската агенция ФАРС призова иранците да се молят за техния лидер, допълва Ройтерс.

Раиси, който е на 63 години, е президент на Ислямската република от юни 2021 г.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани