Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Състоянието на Роберт Фицо се подобрява, той вече разговаря с лекарите

[post-views]
Роберт Фицо изрази недоволство от украинските санкции срещу "Лукойл", които доведоха до спиране на петролни доставки за Словакия

Състоянието на премиера на Словакия Роберт Фицо, който беше прострелян преди дни, се подобрява. Той вече разговаря с лекарите в болницата в Банска Бистрица, където беше приет след покушението.

Словашката полиция обяви, че затегнатите мерки за сигурност около обществените места, търговските центрове и училищата, остават в сила. Обвиняемият за стрелбата срещу Фицо – 71-годишият Юрай Цинтула, остава в ареста и ще бъде съден за опит за предумишлено убийство.

Междувременно започна да се разпространява вълна от фалшиви новини след покушението срещу Роберт Фицо.

„Още в първите часове след покушението,  веднага заработи машината за дезинформация и започнаха да се разпространяват и през руски канали твърдения, че е нападнат, защото се отстраняват евроскептици, защото Европа не може да понесе неговите позиции и изобщо позиции на хора, които не са съгласни с ЕС”. „Всичко беше използвано за повтаряне на антиевропейски, антизападни опорни точки на руската пропаганда”, заявяват от  Factcheck.bg.

От организацията за проверка на факти припомнят, че преди да бъде избран, Фицо обещаваше, че страната му ще прекрати подкрепата за Украйна, но в крайна сметка Словакия все пак подкрепи военната помощ за Киев.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани