Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Завърши комплексната тренировка на КИС на БА

[post-views]
Завърши комплексната тренировка на КИС на БА

Комплексната тренировка на комуникационно-информационна система на Българската армия – „МАЙ 24“ се проведe на 21 и 22 май 2024 година.

Ръководител на тренировката беше заместник-командирът на Съвместното командване на силите бригаден генерал Христо Ганецовски, а директор началникът на отдел „Комуникационно-информационни системи” на Съвместното командване на силите полковник Димитър Андонов.

В тренировката участваха формирования от Съвместното командване на силите, видовете въоръжени сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка и Командването за „Комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана“.

Целта на комплексната тренировка беше да се усъвършенства взаимодействието между органите за управление на КИС на оперативно ниво и Командването за „Комуникационно-информационна поддръжка и кеберотбрана“ за изграждане на интегрирана КИС и да се повиши натренираността на тактическите формирования за комуникационна и информационна поддръжка при развръщането, сглобяването на полевите комуникационно-информационни възли на пунктовете за управление, и осъществяване на взаимодействие с Министерството на „Електронното управление“.

По време на тренировката беше проверена и готовността на комуникационно-информационната система за управление на формированията за овладяване/преодоляване на последиците от бедствия.

Източник: jfc.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани