Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

През 2023 г. в Нидерландия са разкрити рекорден брой незаконни лаборатории за наркотици, което е увеличение с 44 процента

[post-views]
Европол

Рекорден брой незаконни лаборатории за наркотици са разкрити в Нидерландия за миналата година, съобщи местната полиция, цитирана от ДПА.

Броят на откритите от органите на реда места за производство на хероин, кокаин и синтетични наркотици е нараснал с 44 процента до общо 151 незаконни лаборатории, съобщи полицията. Най-голямото увеличение засяга лабораториите за синтетични наркотици.

Това увеличение се дължи също и на получаваните от гражданите повече сведения за възможни центрове за производство на наркотици. Според полицията те представляват опасност за жилищните квартали заради риска от пожари и експлозии.

Нелегалните лаборатории за производство на наркотици в Нидерландия водят и до значително замърсяване на околната среда, тъй като престъпниците, занимаващи се с производство на наркотици, изхвърлят химическите отпадъци от процеса във варели на по-отдалечени места в провинцията.

Същевременно през 2023 г. броят на откритите в Нидерландия плантации за канабис е намалял от 1604 на 1230 плантации. Местните престъпници се съсредоточават върху производството на кокаин и синтетични наркотици, докато канабисът все по-често се внася в Нидерландия от чужбина.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани