Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британският премиер Риши Сунак определи датата на общите избори за 4 юли

[post-views]
Великобритания е готова да предостави на палестинците в Газа много повече помощи, ако "Хамас" приеме предложението за прекратяване на огъня

Британският премиер Риши Сунак определи датата на общите избори за 4 юли. Изборите трябваше да се проведат в края на 2024 година.

Очаква се вотът да сложи край на 14-годишното управление на консерваторите, което беше белязано от Брекзит, COVID пандемията и политика на икономии. Гласуването, третото след референдума за Брекзит през 2016 г., идва в момент, когато премиерът се опитва да се възползва от по-добрите икономически данни, за да привлече избиратели. Сунак заяви, че е разговарял с държавния глава крал Чарлз III и е поискал разпускане на парламента. „Кралят удовлетвори това искане и на 4 юли ще проведем общи избори. Сега е моментът Великобритания да избере своето бъдеще“, каза главата на британското правителство. Предварителните проучвания показват, че консерваторите на Сунак изостават значително спрямо лейбъристите. Премиерът стартира предизборната си кампания с обещание да гарантира сигурно бъдеще.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани