Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър А. Запрянов: Членството в НАТО ни даде гаранции за сигурност

[post-views]
Министър А. Запрянов: Членството в НАТО ни даде гаранции за сигурност

Откриха фотографска изложба за 20-ата годишнина от влизането ни в Алианса

Министър А. Запрянов: Членството в НАТО ни даде гаранции за сигурност
Фото Красимир ТОДОРОВ

„Членството на България в НАТО даде гаранции за нашата сигурност, стабилност и просперитет. Въоръжените ни сили извървяха един грандиозен път на развитие и трансформация, за да ги видим в днешното им състояние и да погледнем в бъдещето така, както е планирано съгласно нашите планове за развитие и за изграждане на способности за колективна отбрана.“ Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов на откриването на фотографската изложба, посветена на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО.

На събитието присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите на отбраната Радостин Илиев и Аделина Николова, висши офицери от Въоръжените сили и представители на Министерството на отбраната.

Събитието е част от Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-ата годишнина от членството на Република България в НАТО и 75-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Жителите и гостите на столицата ще имат възможност да видят експозицията до 4 юни 2024 г.

60 пана със снимки на военни фотографи представят изминалите 20 години на страната ни като пълноправен член на Алианса.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани