Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дезинфорадар: Урок по аритметика

[post-views]
Дезинфорадар: Урок по аритметика

България е на загуба от членството си в Европейския съюз и затова е по-добре да излезе от него. Чували сте това твърдение, нали? Преди да му повярвате, погледнете фактите. Пред тях и боговете мълчат. Е, дезинформаторите не го правят, а крещят още по-силно, за да надвикат истината, но все пак – ето малко аритметика. От 2007 г. досега България е внесла в бюджета на ЕС общо 9,06 млрд. евро, това е нашата национална вноска. А сме получили по оперативните програми на Евросъюза 30,38 млрд. евро. Положителната разлика е 21,33 млрд. Евро, не левове.

Къде са тези пари, ще попитат скептиците. А ние ще ги контрираме – в софийското метро возите ли се, по новопостроените магистрали пътувате ли, земеделски производители, станали милионери от европейските субсидии, познавате ли? Всичко това дължим предимно на средствата от Брюксел. Има и разхищения, и корупция, разбира се. Но нима в харченето на парите от националния бюджет няма такова нещо?

Финансовите инжекции от Брюксел не са подаяние. Съюзът е по-силен и по-богат, когато е по-хомогенен икономически. Затова на изоставащите се помага. И резултат има – в навечерието на членството в ЕС покупателната способност на българите бе 45,7% от средната за ЕС, а сега е 64%. Пак сме последни, но разликата се топи. Политиките, следвани от Евросъюза, са важни за нас. На 9 юни има избори за Европарламент. Така че, ако искате да влияете върху тези политики – гласувайте не само за нашенските кандидат-депутати, но и за европейските.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Пламен Димитров

Най-ново

Единична публикация

Избрани