Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Валентина Георгиева и Йордан Александров със злато на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

[post-views]
Валентина Георгиева и Йордан Александров със злато на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

България излъчи двама носители на Световна купа по спортна гимнастика. Валентина Георгиева спечели златния медал във финала на прескок при жените на Световната купа, която се проведе във Варна. При мъжете Йордан Александров постигна огромен успех ставайки първи във финала на висилка

Възпитаничката на Филип Янев беше безапелационна в изпълненията си като за първия си опит получи 14.133 точки, а за втория 14.033 точки. Така със средна оценка от14.083 европейката ни вицешампионка стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. При мъжете най-опитният състезател в българския национален отбор Йордан Александров изигра перфектно съчетанието си и получи от съдиите 13.700 точки, с което доказа, че е един от най-стилните и елегантни гимнастици на този уред. Миналата година той се поздрави със сребърното отличие, но тази година стъпи на върха в класирането по безапелационен начин. На финала на прескок Димитър Димитров остана в подножието на медалите след като се нареди 4-ти във финала на прескок и стана 7-ми на уреда земя.   Така България завърши Световната купа във Варна с два златни медала – на Йордан Александров на висилка и на Валентина Георгиева на прескок.

Курсантите от Висшето Военоморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ всяка година се включват в организац;ията на Световните купи по спортна гимнастика във Варна като придават авторитет на церемониите по откриването, закриването и награждаването на медалистите.

Последната проверка на националите ни по спортна гимнастика Валентина Георгиева и Кевин Пенев, които ще ни представят на Олимпийските игри в Париж ще бъде държавното първенство в София през месец юни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани