Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тайван е регистрирал 21 китайски военни самолета и15 китайски военни кораба около острова в последните 24 часа

[post-views]
Тайван е регистрирал 21 китайски военни самолета и15 китайски военни кораба около острова в последните 24 часа

Тайван е регистрирал 21 китайски военни самолета, както  и 15 китайски военни кораба или кораба на китайската брегова охрана около острова в последните 24 часа, предаде Франс прес, като се позова на тайванското министерство на отбраната.

Китай възприема Тайван като част от неговата територия и твърди, че никога няма да се откаже от използването на сила, за да го постави под свой контрол.

Миналия четвъртък военни кораби и военни самолети на Китай обкръжиха Тайван по време на мащабни учения, както каза Пекин, които представляваха тест за неговата способност да си върне острова. Маневрите продължиха два дни.

Днес по време на визита в Тайван американският републикански председател на комисията по външни дела в Камарата на представителите на Конгреса Майкъл Маккол заяви, че китайските военни учения за сплашване на Тайван след встъпването в длъжност на новия тайвански президент Уилям Лай показват, че Китай не е заинтересован да си върне Тайван с мирни средства, предаде Ройтерс.

„САЩ са и винаги ще бъдат надежден партньор и никаква принуда или сплашване няма да намалят или да спрат рутинните визити на членове на Конгреса в Тайван“, заяви Маккол.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани