Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тактическо учение „ТРАКИЙСКИ ВОИН 24”

[post-views]
Тактическо учение „ТРАКИЙСКИ ВОИН 24”

Тактическо учение „ТРАКИЙСКИ ВОИН 24”

„Тракийски воин 24“ е тактическо учение с формированията от 2-ра механизирана бригада планирано да се проведе за времето от 25 май до 4 юни на учебен полигон „Корен” и учебен полигон „Ново село“. В учението участват формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Многонационалната бойна група на НАТО в България, екипи от Военномедицинска академия, служба „Военна полиция“, представители от Военна академия „Г. С. Раковски“, офицери и курсанти от НВУ „Васил Левски“ и 181-ви артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси от САЩ.

По време на учението ще бъдат проведени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, както и стрелби с ракетна система за залпов огън „HIMARS“. Ще бъдат използвани терминалите на сателитната мрежа Starlink и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски.

Учението ще бъде официално открито на 28 май от 10.00 часа на височина „Чуките“ в района на учебен полигон „Корен“. На 4 юни ще се състои Ден за демонстриране на способности, по време на който ще се наблюдават динамичен и статичен показ.

Източник: landforce.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани